Министър-председателят Николай Денков отговаря на актуални въпроси на депутати в рамките

...
Министър-председателят Николай Денков отговаря на актуални въпроси на депутати в рамките
Коментари Харесай

Денков за посещението в САЩ: Отчет ще дам като се върна

Министър-председателят Николай Денков отговаря на настоящи въпроси на депутати в границите на блиц контрола в Народното събрание.

 

От Възраждане попитаха премиера Николай Денков каква е повода за визитата му в Съединени американски щати.

 

" Официалното пътешестване на един министър-председател в партньорска страна не може да се назова екскурзия. Това е опит за операция. Едно от отговорностите на министър-председателите е да търсят поддръжка, да показват по подобаващ метод целите и резултатите от управническата стратегия на държавното управление. Това е освен право и опция, само че и обвързване на един министър председател ", сподели за подготвяната аудиенция Денков.

 

Премиерът описа за срещата на Европейски Съюз в Брюксел, на която са обсъждани и конфликтът сред Израел и Палестина и земеделските митинги.

 

Отпуснати са 2 милиарда евро за понижаване на мигрантския напън, част от тях ще се насочат към България.

 

В двустранни срещи Денков е търсил още веднъж поддръжка за приемането ни в Шенген и еврозоната - главно от " по-консервативни по отношение на разширението страни - северните, Германия и Нидерландия ".

 

Във всички диалози имаше схващане за напредъка на България и това, че би трябвало да сме част от еврозоната и шенгенското пространство. Председателят на комисията Урсула фон дер Лайен ясно изрази тази позиция на равнище Европейски Съюз, регистрира акад. Денков по пвреме на блиц контрола в Народно събрание.

 

Костадинов се зарече, че когато Денков се завърне от Съединени американски щати, от „ Възраждане “ ще му потърсят сметка.

 

" И освен ние, следи ви цяла България ", добави водачът на „ Възраждане “.

 

Денков сподели, че ще даде информация за срещите си и постигнатите резултати.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита премиера по отношение на повдигането на цените на услугите на мобилните оператори и какво ще предприеме държавното управление за това.

 

Денков акцентира, че държавното управление няма право да навлиза в договорите на тези оператори, само че даде обещание да проведе разговори със съответните виновни органи по тематиката.

 

По думите на Денков когато има подписани контракти, разпоредбите по тях трябвя да се съблюдават, държавното управление не можело да се намеси, а единствено контролните институции. 

 

Има напрежение във връзка с фермерите в цяла Европа поради нестабилната икономическа среда, някой терзания са основателни, други като вноса от Украйна да вземем за пример не са, уточни още Денков по време на контрола във връзка с митингите на фермите в Европа и дали у нас се зараждат такива.

 

“Търси се решение на европейско равнище да отпаднат някой от екологичните условия, на национално равнище се търсят средства, с цел да се поддържат фермерите. Преглеждаме бюджета на Фонд “Земеделие ” с цел да забележим какви средства можем да осигурим, в неделя ще ги представим. ”, сподели Денков пред депутатите.

 

В парламентарния надзор от 11:00 часа на авансово заложени въпроси на народни представители ще дава отговор министър-председателят Николай Денков и министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката Галин Цоков, на здравеопазването Христо Хинков, на културата Кръстю Кръстев, на околната среда и водите Юлиян Попов и на земеделието Кирил Вътев. 

 

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР